de Veldhorst


Go to content

de Lans

kinderactiviteiten

Op dinsdag 30 juni kwam klas 3 van school de Lansť op bezoek bij de Veldhorst.
De dag begon om 10.00 uur met limonade, koffie en een stroopwafel. Het was stralend zonnig weer, we hadden 3 onderdelen bedacht nl. metselen, hutten bouwen en broodjes bakken in de vuurplaats.

Het metselen stond als eerste op het programma; er werden 2 groepen gemaakt, de eerste groep ging specie maken, terwijl de andere aan het metselen gingen. Ze mochten individueel iets maken maar met zn tweeen.
Hans deed eerst voor hoe je een muurtje kon metselen, 2 kinderen gingen hier fanatiek mee verder, de overige lieten al hun fantasie en creativiteit de vrije loop en maakten de mooiste torens en eigen creaties.
Alle kinderen zijn uiteindelijk met hun metselresultaat op de foto gezet.

Hierna konden de kinderen een hut bouwen in singel m.b.v. hazelaarstokken en andere kleine takken. Gezien de hoge temperatuur deze dag werd ook de dikke mat en de sproeier erbij gehaald zodat lekker konden buikschuiven. Zelfs meester Tom trok de zwembroek aan om met de kinderen mee te doen.
Intussen was Hans pannenkoeken aan het bakken, welke gretig door de kinderen werden opgegeten.
Als afsluiting werd er op de vuurplaats een vuurtje gemaakt, waar nog werd nagepraat en voor de liefhebbers nog marshmallows door het vuur gehaald en opgepeuzeld.

Om 14.30 uur werd, onder het genot van een ijsje, de thuisreis naar Brummen aanvaard.


Back to content | Back to main menu