de Veldhorst


Go to content

wie zijn wij

algemeenHans Enderink heeft de Middelbare Tuinbouwschool gevolgd in Nijmegen, werkt momenteel bij de groenvoorziening van de gemeente Lochem. Hans heeft veel ervaring in het tuinonderhoud, van cultuurlijk naar natuurlijk en alles wat daartussen zit, zoals gebruik van inheemse kruiden en / of vaste planten in de tuin. Voor tuinadvies en/ of tekening kun je ook bij hem terecht.

Joke Frederiks heeft na de Z- verpleging in een instelling met verstandelijk gehandicapten gewerkt. Joke werkt vanaf maart 2013 bij de Speeldoos in Zutphen (Zozijn)
Haar gevoel voor creativiteit, natuur en oog voor schoonheid, welke in allerlei vormen kunnen worden aangesproken, bijv .in de vorm van een workshop of een verhaal.
Naast haar werk zal Joke zijdelings meewerken aan het ontwikkelen van het programma voor de Veldhorst.

Riska ter Haar heeft de Middelbare Landbouwschool gevolgd in Zutphen. Ook Riska heeft grote interesse voor de natuur en wil dit, net zoals Hans, graag overbrengen bij kinderen. Ze heeft jaren met Hans samen gewerkt bij de groenvorziening van de gemeente Lochem. Riska heeft veel creatieve ideeen, oa het welkomsbord bij de ingang van de Veldhorst is door haar handen gemaakt.

Riska en Hans zijn van plan natuur-educatie te gaan geven aan kinderen van de basisschool. Ze hebben een cursus gevolgd bij Stichting Platteland Educatie om dit te kunnen doen. Scholen kunnen zich aanmelden, om een dagdeel (1,5 a 2 uur) in de belevingstuin te vertoeven. Ook is het mogelijk een aantal dagdelen (wekelijks, een aantal keren per maand, etc.) te boeken.
lees meer > natuur-educatieBack to content | Back to main menu